responsif teks foto

Khamis, 1 Januari 2009

Kita hanya mampu lontar batu , bakar bendera, pijak gambar


Foto: Kejadian di GAZA.

Asalamualaikum Warga Lipis

“HARI INI KITA KELUAR TAJUK SEKIT…”
Kerana Agama yang kita junjung.

Mari kita sama-sama fikir dan renungkan tentang apa yang berlaku di Genting Gaza. Ratusan orang Palestine telah dibunuh. Ribuan lagi sedang diancam kebuluran dan sedang menanti maut.

Apa yang kita mampu buat :

Di Beirut - ribuan umat Islam berarak di jalanraya membakar bendera, memijak gambar bush. Hasilnya 1 maut dan berpuluh lagi cedera setelah bertempur dengan polis sendiri.

Di Indonesia - ribuan pelajar menunjuk perasaan dijalanan. Bakar bendera, pijak gambar pemimpin yahudi dan pemimpin Amerika. Dua cedera kerana dirempuh penunjuk perasaan.

Di Germany - ribuan rakyat Palestin dan penyokong mereka beraras di jalanan. Bakar bendera, bakar gambar. Tujuh orang penunjuk perasaan cedera di belasah polis.

Di Malaysia - Kempen pun bermula tiga hari lepas. Boikot Nescafe , boikot McD, boikot Tesco . Boikot semua barangan yahudi . Semalam saya pergi Tesco ... saja jalan2 tengok apa yang orang Malaysia beli. Tesco penuh sesak, isteri pergi shopping. Dalam troli ada Nescafe. Bapa melayan anak-anak kat McD.
Bila rakyat Malaysia nak berarak di jalanraya ? Tunggu hari jumaat ... lepas solat jumaat kumpul ramai-ramai depan masjid... ganggu orang lalu lalang. Lepas tu berarak pergi ke Kedutaan Amerika . Menjerit... bakar bendera, pijak gambar Bush.

Bendera beli di Tesco . “Jom kita bakar ramai-ramai..”

Itulah sahaja yang umat Islam mampu buat. Berarak, buat bising dijalan, baling batu, bakar bendera, pijak gambar. Lepas tu lapar ... pergi makan kat McD.

Orang Yahudi ketawa besar. Umat Islam cuma mampu menjerit di jalanan. Bakar bendera, pijak gambar.

Umat Islam tiada semangat untuk berjuang. Semangat mereka telah dipadamkan oleh pemimpin-pemimpin Islam. Berperang bukanlah lagi jihad sebenar. Ekonomi adalah jihad sebenar. Membina senjata bukan wajib bagi umat Islam. Perusahaan makanan lebih penting. Mengangkat senjata melawat kafirrun bukan lagi wajib. Wajib bagi kita ialah membina ekonomi. Membina ekonomi adalah jihad yang utama. Mari kita sama-sama membangunkan ekonomi berlandaskan riba' yang dicipta oleh yahudi. Ekonomi adalah jihad sebenar.

Di Genting Gaza... lebih ramai yang mati. Yang kebuluran, yang menanti maut.

Umat Islam di negara-negara lain sedang bermaharajalela dijalan-jalan raya. Bakar bendera, pijak gambar.

Teruskanlah ... jihad sebenar ialah ekonomi.

Tiada ulasan:

AddToAny