responsif teks foto

Rabu, 28 Julai 2010

Datuk Seri Adnan Yaakob rasmi Banzar MARA Sg Koyan.

SAMBUTAN...Dato' Adnan Yackob Menteri Besar Pahang 
KUALA LIPIS 27 Julai- Majlis Amanah Rakyat (Mara) akan terus berperanan mengembangkan ekonomi penduduk luar bandar apabila memperuntukkan sebanyak RM1.9 juta untuk projek Bazar Mara di Bandar Sungai Koyan, Hulu Jelai dekat sini.
Ketua Pengarah Mara, Datuk Ibrahim Muhamad berkata, bazar berkenaan yang terdiri daripada dua blok bangunan merupakan antara projek berkonsepkan 'Kedai Rakyat' menerusi peruntukan dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).
Beliau berkata, projek Bazar Mara di Sungai Koyan antara sebuah daripada sebanyak 406 buah projek premis perniagaan di Pahang membabitkan 6,388 lot kedai yang disewa bagi tujuan perniagaan dan pembangunan usahawan.
''Projek ini antara penjana bidang keusahawan di kalangan penduduk tempatan di samping memberi kemudahan kepada pertumbuhan kawasan baru berasaskan ekonomi di luar bandar dan tanah rancangan Felda," katanya.
Majlis itu dirasmikan oleh Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob. Utusan Malaysia

KOMEN

Di tapak tersebut terdapat dua permis kedai sebelumnya, permis kedai pertama yang didirikan oleh pihak FELDA telah terbakar dan tidak dapat di selamatkan langsung oleh bomba. Selepas itu pihak Koperasi Koyan 1 telah membina gerai kecil sehingga tidak boleh digunakan lagi dan pada hari ini dengan dokongan serta sokongan YB  Datuk Wan Rosdy ditapak tersebut telah terbina Banzar MARA yang bernilai 1.9 juta.

1 ulasan:

Awanama berkata...

salam. ada konflik dalaman tentang bazar ni tp mgkin dato nan tak tau.

:)

AddToAny