responsif teks foto

Sabtu, 12 Mac 2022

Membina pendapatan Pasif.


Membuat Blog

Blog adalah salah satu cara paling tradisional untuk membuat duit dalam talian secara pasif. Orang yang suka menulis sesuai bermula dengan blog khusus (niche) seperti blog tentang kereta, permainan video, teknologi dan sebagainya dengan fokus yang sempit supaya dapat menarik khalayak yang tepat dan berdedikasi.

Apabila anda memulakan blog anda, penekanan pada kata kunci yang sangat tepat dengan tumpuan yang sempit adalah penting sebelum meluaskan niche ke kategori lain yang berkaitan. Teruskan menulis artikel yang berkualiti tinggi untuk blog anda supaya dapat membina pengikut yang setia yang akan kembali ke blog anda dengan kerap.

Terdapat beberapa cara untuk membuat wang melalui blog antaranya ialah pautan affiliate yang boleh disertakan dalam setiap artikel anda. Anda juga boleh menjana pendapatan di tapak blog anda menggunakan AdSense dengan meletakkan iklan secara strategik di laman web anda.

Artikel yang ditaja adalah cara biasa digunakan oleh blogger untuk mendapatkan wang daripada penaja tertentu. Anda juga boleh menggunakan blog untuk membina pengaruh anda dan mengembangkannya ke dunia televisyen dan radio.

Buat Blog
https://www.blogger.com/go/createyourblog


Saluran YouTube

Katakan anda pakar dalam mana-mana topik atau mempunyai hobi yang digemari ramai seperti memancing, anda mungkin boleh mempertimbangkan untuk memulakan saluran YouTube. Selebriti YouTuber ialah mereka yang membina pengaruh sendiri melalui penciptaan kandungan video yang menghiburkan atau yang bertujuan untuk mendidik.

Saluran YouTube anda harus menumpukan perhatian pada topik tertentu (niche) jika anda ingin mewujudkan pengikut yang setia. Antara saluran niche yang anda boleh pertimbangkan ialah ulasan permainan video, fesyen, kembara dan lain-lain. Saluran YouTube boleh menjana wang pasif walaupun tidak mempunyai berjuta-juta pelanggan. Potensi pendapatan anda ditentukan bukan sahaja oleh bilangan pelanggan dan tontonan tetapi juga oleh tahap penglibatan anda dan niche yang anda sediakan.

Antara cara anda dapat menjana pendapatan pasif di saluran YouTube ialah melalui pengiklanan, tajaan dan penjualan produk anda sendiri seperti video kursus menulis buku. Anda boleh menjana pendapatan melalui pengiklanan di saluran YouTube selepas saluran anda melepasi jumlah 1,000 pelanggan dan 4,000 jam tontonan.

Daftar di You Tube
https://www.youtube.com/

TikTok

50 tahun yang lalu, buku adalah cara yang paling popular untuk belajar. 20 tahun lalu, ia digantikan dengan internet dan Wikipedia. Hari ini, semakin ramai orang muda mencari maklumat dalam apa yang pada asalnya dianggap sebagai platform hiburan: TikTok. Kemungkinannya, anda juga menggunakan TikTok - tetapi adakah anda tahu ia juga tempat anda boleh mendapatkan petua kewangan yang berguna?

Pada tahun 2021, TikTok dikatakan telah mengalu-alukan pengguna ke-1 bilionnya. Dengan begitu ramai pencipta dan pengguna, anda boleh menemui semua jenis kandungan pada platform – daripada tarian yang rumit hinggalah kepada orang yang menternak katak di kolam kanak-kanak. Tidak menghairankan, video pendidikan juga telah mendapat populariti: mereka membentangkan maklumat berguna dalam ketulan bersaiz gigitan dan membenarkan pengguna mempelajari sesuatu sambil mereka menatal, tanpa pernah merasa benar-benar belajar

Daftar di Tik Tok.
https://www.tiktok.com/login

Honeygain juga boleh menghasikan pendapatan Pasif.

Jika anda ingin mula menjana pendapatan pasif, Honeygain ialah tempat yang sesuai untuk bermula. Bukan sahaja ia sangat pantas untuk disediakan, tetapi ia juga hampir tidak memerlukan usaha – apa yang anda perlu lakukan ialah memastikan apl berjalan pada peranti Windows, macOS, Linux, Android atau iOS anda (anda boleh mempunyai sehingga 10 peranti aktif setiap akaun!) semasa ia disambungkan ke internet!
Peopleperhourco
Hei, saya telah menyertai rangkaian bernama Peopleperhourco dan memperoleh $25.00! Anda dibayar untuk menguji apl percuma baharu dan menyiarkan di media sosial. Daftar dengan pautan saya dibawah untuk bonus pendaftaran $25 segera


https://peopleperhourco.xyz/8861975538930


 

Tiada ulasan:

AddToAny