responsif teks foto

Isnin, 7 Mac 2022

Pengenalan kepada Baja Shivansh


Kebanyakan penduduk di India adalah petani  mereka tidak dapat hidup dan menjaga keluarga mereka. Kami telah menemui cara untuk membantu mereka membuat menyara hidup dengan mengajar mereka membuat baja sendiri secara percuma dalam masa 18 hari.
  • Kekurangan air yang diperlukan untuk pengairan
  • Tanah dapat menahan air dengan lebih baik dengan Baja Shivansh
  • Kurang baja dan racun perosak
  • Baja Shivansh membekalkan nutrien dan kekuatan kepada melawan penyakit mengurangkan rumpai dan tenaga buruh
  • Pertumbuhan rumpai ditindas dengan Baja Shivansh Pendapatan tinggi
  • 15-40% hasil lebih tinggi
  • Kurang perbelanjaan untuk bahan kimia, air dan tenaga buruh
Satu ekar tanah memerlukan lapan longgokan baja purata. Selepas penuh pertama permohonan, anda boleh mengurangkan penggunaan urea anda sebanyak 50%, dan mengurangkan baja MOP. Permohonan kedua boleh menjadi 100% Baja Shivansh. Jika anda tanah rosak teruk dan terdegradasi, kemudian gunakan dua kali lebih banyak.

Proses ini mengubah sisa ladang percuma menjadi baja kaya yang menyediakan semua
nutrien yang diperlukan oleh tumbuhan.

Petani boleh mengurangkan pergantungan tanah mereka kepada bahan kimia yang mahal, menggunakan lebih sedikit air, dan membebaskan diri mereka daripada kemiskinan dan hutang. Beribu-ribu ladang di seberang India menggunakan Baja Shivansh untuk memperbaiki tanah mereka dan meningkatkannya pendapatan.

Kita cuba pula di Malaysia kerana kos baja kimia telah meningkat dengan begitu ketara. Baja kimia jika ianya diguna dengan terlalu banyak menyebabkan tanah akan berasid dan mati.Tutorial Pupuk "Shivans" dalam format pdf ,tersedia secara percuma  di sini

Tiada ulasan:

AddToAny